Tarifler & Menüler

 

Arbella yıldız makarnayı bol kaynamış suda 6-9 dakika haşlayıp süzün. Derin bir salata kabında mısırı, turşuyu, küp doğranmış kapya biberi, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu karıştırın. Daha sonra haşlanmış Arbella yıldız makarnayı, zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini salata kabına ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırarak harmanlayın. Ağız tadınıza göre karabiber ve tuz ile tatlandırdığınız salatanız servise hazır. Afiyet olsun.

 

Arbella Nohutlu Burgu Makarna'yı bol kaynamış suda 8-10 dk arası haşlayıp süzün. Derin bir kasede küp doğradığınız çilekleri, jülyen kestiğiniz salatalık dilimlerini, dörde böldüğünüz cevizleri, iri rendelenmiş peyniri, zeytinyağını, balzamik sirkeyi ve haşlanmış Arbella Nohutlu Burgu Makarna'yı hafifçe karıştırın. Servis etmeden önce üzerine birkaç dilim peynir rendesi ilave edin. Afiyet olsun.

 

Tereyağını erittiğiniz çorba tenceresinde unu pempeleşinceye kadar kavurun. Domates püresini ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırarak kavurun. Suyu yavaş yavaş ilave ederken bir taraftan çorbayı tel çırpıcı ile karıştırmaya devam edin. Arbella tel şehriyeleri ekleyin. Çorba kaynayana kadar arada karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamış çorbaya sütü azar azar ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatın. Servis etmeden önce dilerseniz ufak bir tavada, ikiye bölüp zeytinyağında kızarttığınız çeri domatesler ile çorbayı süsleyin. Afiyet olsun.

 

Bir tavada biraz ayçiçek yağını ısıtıp patlıcanları kızartın.Pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Soğanları ekleyip hafif renk alana kadar kavurun. Ardından salçaları ilave edip kokuları çıkana kadar kavurmaya devam edin. Bulgur ve nohutu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Suyu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte pişirip ocağı kısın. Pişmesine yakın patlıcanları ilave edip pişirmeyi sürdürün. Pilavınızı tencerenin kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin

 

Siyah pirinçleri makarna pişirir gibi kaynar suda hafif dişe gelir kıvamda haşlayın. Süzüp sudan geçirin. Kırmızı soğanları,yeşilbiberleri, sarımsakları ve mantarları biraz zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alıp yüksek ateşte 5 dakika kavurun. Toz şekeri ve sirkeyi ilave edip biraz daha kavurun. Siyah pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın. Maydanozları ilave edip servis tabağına alın.Üzerine tulum peyniri serpip servis edin.

 

Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtıp havuçları ve bademleri kavurun. Pirinç veananasları ilave edip biraz daha kavurun.Son olarak zencefili ve taze soğanları ekleyip tuz ile tatlandırın. Suyu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kısın.Tencerenin kapağını kapatıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler yumuşadıktan sonra üzerine bir bez örtüp demlenmesi için 10 dakika bekleyin.Demlendikten sonra servis edin.

 

Fırını 180 C'ye ayarlayın. Kırmızı fasulyeyi püre haline getirin ardından karıştırıcıda kahve, vanilya ve bir yumurtayla pürüzsüz bir yapı oluşana kadar karıştırın. Beklemeye bırakın.

 

Bu taze ev yapımı sürülebilir çikolata tarifi, yoğun bir tat için bitter çikolata bazlıdır. Düşük akışkanlığa sahip (???? veya ???????? ile gösterilir) bitter çikolata kullanılarak, krema bazlı ganaja benzer şekilde yapılır. Kolay sürülebilen, yoğun çikolata tadına sahip lezzetli bir ürün hazırlanmasını sağlar. Raf ömrü, optimum saklama koşullarda saklandığında yaklaşık 6 aydır: 16°C ve ışıktan uzakta.

 

Gerçek çikolatadan yapılan ev yapımı çikolatalar çok popülerdir. Bu tarifte hoş bir kremsi ve karamelimsi tat için sütlü çikolata kullanıyoruz. Mükemmel pürüzsüz, yumuşak ve sürülebilir dokuyu elde etmek için daha az akışkanlığa sahip (???? veya ???????? ile gösterilir) sütlü çikolataların kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Raf ömrü, optimum saklama koşullarda saklandığında yaklaşık 6 aydır: 16°C ve ışıktan uzakta.

 

Giydirme veya daldırma için mükemmel bitter çikolatadan ganaj, yoğun çikolata tadına ve ağızda son derece pürüzsüz bir hisse sahiptir. Aynı zamanda, kolayca kesmek ve ganajı giydirme sırasında erimeden çikolataya daldırmak için oda sıcaklığında katı bir dokuya sahip olmalıdır. İşte harika sonuçlar veren temel bir tarif. Bu tarifi damak tadınıza göre meyve aromaları, baharatlar veya likörler ile uyarlayabilirsiniz

 

Harika bir sütlü çikolatadan ganaj, kakao aromaları ile kremsi ve karamelimsi vurguları birleştirmelidir. Ayrıca ağızda kadifemsi pürüzsüzlükte bir his bırakmalı ve keserken bozulmaması veya daldırma sırasında erimemesi için mükemmel katılıkta bir dokuya sahip olmalıdır.

 

Derin bir kapta Ustam Poğaça Lezzet yoğurt, zeytin, mahlep, tuz ve yumurtaları karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

 

Tost ekmeklerini ufalayın. Süt, yumurta, parmesan peyniri ile karıştırın. Baharatlarla tatlandırıp tart hamurunun üzerine yayın. En üste pırasaları koyun ve önceden 180 °C ısıtılmış fırında pişirin.

 

Daha sonra hamuru mermer tezgaha alıp merdane ile açın. Kullandığınız kalıp büyüklüğünde parçalara kesin.

 

Ustam Krema ve toz şekeri mikserde şeker eriyinceye kadar çırpın. Krema kıvamına gelen yağın içine vanilya esansını ekleyin.Yumurtaları tek tek karışıma katıp çırpmaya devam edin.Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip kaşıkla karıştırın.

 

Çilekleri doğrayın. 200 gr çileği 100 ml su ile kaynatıp sos haline getirin. Yumurta ve şekeri mikserde krema kıvamı alana kadar çırpın.

 

Yavaş yavaş Ultra Ustam’lı karışıma katın. Homojen hale gelmesini sağlayın. Daha sonra tuz ve portakal reçelini ekleyin. Kabartma tozunu ve kakaoyu una ekleyin ve unu eleyerek hazırladığınız karışıma katın. Üzüm ve portakal şekerlemesini süzerek karışıma ekleyin.

 

Hazır kahveyi sıcak suda eritin.Yumurtaları pudra şekeri ileçırparak krema kıvamına getirin.

 

Yumurtaları çırparak krema kıvamına getirin. Ustam Krema 20, kuvertür ve şekeri mikserde karıştırarak çırpılmış yumurtalara

 

Bir kasede unu ve pudra şekerini eleyin. Ustam Krema ile birlikte kırıntı kıvamına getirin.

 

23x33 cm boyutundaki kalıbı yağlayın. Kenarlarından taşacak şekilde yağlı kağıt serin.